Menu
Šéfkuchař Dušan Svoboda pro Vás denně chystá mimo jiné i specialitu dne a je se opravdu vždy na co těšit, Dušan sbíral zkušenosti v tuzemsku i zahraničí.
Několik let pracoval jako šéfkuchař v Obecním domě, kde zajišťoval gastronomický servis pro prezidenta České republiky, dále třeba, díky tomu měl i možnost připravovat pokrmy pro mnoho státních návštěv (prezidenta USA Baracka Obamu, prezidenta Ruské federace Vladimira Putina, předešlého prezidenta Ruské federace Dmitrije Medvěděva, papeže Jana Pavla II., Dalajlámu a mnoho dalších). Ze zahraničních zkušeností lze jmenovat hotel Gran Melia v Jakartě, norský Bergen nebo hotel Malga Ciapela v italských Alpách. Účastnil se i mnoha gastronomických soutěží a odborných seminářů. Je vítězem Křišťálové vařečky z roku 2005 nebo Culinary cupu 2006 v kategorii nejlepší food styling.Sezónní nabídka
Altuální MENU | ||
---|---|---|
Silný hovězí vývar s celestýnskými nudlemi, zeleninou a masovými knedlíčky | 44 Kč | |
Šálek polévky dle denní nabídky | 39 Kč | |
150 g | Grilované medailonky z krůtích prsou s keňskými fazolkami se slaninou a pečenými bramborami | 199 Kč |
150 g | Hovězí guláš s cibulkou a nakládanou papričkou,chlebový knedlík | 155 Kč |
150 g | Smažený vepřový řízek s lehkým bramborovým salátem a citron | 179 Kč |
150 g | Vepřový bok pečený 12 hodin s domácími haluškami, kysaným zelím se slaninou a smaženou cibulkou | 159 Kč |
250 g | Tagliatelle s masovým ragú, rajčaty a sýrem | 149 Kč |
1 ks | Palačinka s listovým špenátem, Nivou, slaninou a smetanou, sypaná sýrem | 149 Kč |
100 g | Smažený sýr s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou | 155 Kč |
1 ks | Palačinka Slavia s tvarohovým krémem, zmrzlinou,šlehačkou a jahodami | 118 Kč |
2 ks | Rakvičky se šlehačkou a karamelovou polevou | 59 Kč |
1 ks | Teplý jablkový závin s oříšky, zmrzlinou a šlehačkou | 119 Kč |
1 ks | Pohár Slavia – čerstvé ovoce, tři druhy zmrzliny s vaječným likérem, čokoládou, oříšky a šlehačkou | 129 Kč |
Pondělí 12.10.2020 | ||
---|---|---|
Květáková polévka s vejci | 19 Kč | |
100 g | Kachní žaludky na slanině a tymiánu se šťouchaným bramborem | 129 Kč |
100 g | Hovězí maso vařené s koprovou omáčkou a houskovým knedlíkem | 139 Kč |
Úterý 13.10.2020 | ||
Hrstková polévka s uzeninou | 19 Kč | |
100 g | Smažená šunka s bramborovou kaší a kyselou okurkou | 129 Kč |
100 g | Karlovarský guláš s chlebovým knedlíkem | 139 Kč |
Středa 14.10.2020 | ||
Dýňová polévka s dýňovým olejem | 19 Kč | |
100 g | Kapr po židovsku se šťouchaným bramborem | 129 Kč |
120 g | Záhorácký závitek s bramborovým knedlíkem | 139 Kč |
Čtvrtek 15.10.2020 | ||
Kapustová polévka s uzeninou | 19 Kč | |
100 g | Kuřecí soté s rýží | 129 Kč |
250 g | Těstoviny se slávkami a bílým vínem | 139 Kč |
Pátek 16.10.2020 | ||
Boršč | 19 Kč | |
150 g | Pečený bůček se špenátem a bramborovým knedlíkem | 129 Kč |
250 g | Dýňové rizoto s mascarpone a cuketovou slámou Vege VEG | 139 Kč |
Doplňková nabídka jídel v týdnu od 12.10. - 16.10.2020 | ||
100 g | Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem a brusinkami | 149 Kč |
100 g | Smažený krůtí řízek s vařeným bramborem | 149 Kč |
250 g | Těstoviny s boloňským ragú a parmazánem | 149 Kč |
Studená kuchyně
70 g | Uzený marinovaný losos z domácí udírny s koprovým dipem, toasty | 175 Kč |
70 g | Pražská šunka od kosti, křen a marinované cibulky, pečivo | 155 Kč |
100 g | Hovězí tatarák, 4ks topinek | 199 Kč |
150 g | Výběr sýrů s vlašskými ořechy a domácí marmeládou, pečivoVEG | 169 Kč |
80 g | Carpacio z červené řepy s kozím sýrem a rukolou, vinaigretteVEG | 159 Kč |
70 g | Čerstvě pražené solené mandleVEG | 85 Kč |
100 g | Variace marinovaných oliv s tymiánem a rozmarýnemVEG | 75 Kč |
Salátové talíře | ||
---|---|---|
Plátky rajčat s mozzarellou, bazalkovým pestem a olivamiVEG | 165 Kč | |
Řecký salát s olivami a marinovaným bílým sýrem, vinaigretteVEG | 165 Kč | |
Listové saláty s grilovaným kozím sýrem na křupavém toastu, medovou hořčicí a rajčatyVEG | 179 Kč | |
Salát „NICOISE“ (tuňák, rajčata, červená cibulka, pečené brambory, vejce, marinované olivy, fazole, listové saláty, pikantní zálivka s kapary a bazalkou) | 199 Kč | |
Salát „CAESAR“ římský salát s krutóny, hoblinami Parmesánu a dresinkem VEG | 189 Kč | |
Salát „CAESAR“ římský salát s krutóny, hoblinami Parmesánu, dresinkem, kuřecím masem a restovanou slaninou | 244 Kč | |
Čerstvě rozpečené bagety s bylinkovým máslem | ||
1 ks | Uzený sýr, sušená rajčata, cizrnový krém, salát, jogurtovo-česnekový dresinkVEG | 169 Kč |
1 ks | Tuňák, rajčata, cibulka, citrón | 169 Kč |
1 ks | Kuře, rajčata, okurka, pikantní dresink | 169 Kč |
1 ks | Pražská šunka od kosti, cibulka, nakládaná okurka, křenová majonéza | 169 Kč |
1 ks | Rozpečená česneková bageta | 39 Kč |
Teplá kuchyně
Polévky | ||
---|---|---|
0,33 l | Polévka dle denní nabídky | 59 Kč |
0,33 l | Hovězí vývar Slavia (silný hovězí vývar s celestýnskými nudlemi, zeleninou julienne, masem a masovými knedlíčky) | 69 Kč |
Hlavní chody | ||
150 g | Lahůdkové párky našeho řezníka F. Dolejše s křenem, hořčicí a pečivem | 135 Kč |
100 g | Pečená šunka s vejci, pečivo | 135 Kč |
1 ks | Palačinka s listovým špenátem, nivou, slaninou a smetanou, sypaná sýrem | 185 Kč |
1 ks | Palačinka plněná uzeným lososem, brokolicí, holandskou omáčkou a křenem | 199 Kč |
150 g | Pečené prsíčko farmářského kuřete s listovým špenátem na cibulce, šťouchanými bramborami s libečkem a silnou šťávou | 229 Kč |
200 g | Krůtí steak s keňskýmu fazolkami se slaninou, pepřovou omáčkou a pečenými bramborami | 269 Kč |
Pečená čtvrtka mladé kachny, červené kysané zelí a bramborové knedlíky se smaženou cibulkou | 259 Kč | |
150 g | Staropražský hovězí guláš s cibulkou, křenem, papričkou a variací českých knedlíků | 219 Kč |
150 g | Svíčková pečeně na smetaně s brusinkami a houskovými knedlíky | 229 Kč |
250 g | 12 hodin pomalu pečený vepřový bok s domácími haluškami, kysaným zelím se slaninou a smaženou cibulkou | 229 Kč |
150 g | Řízečky z vepřové panenky smažené v mandlové strouhance s jemným bramborovým salátem s jablky a majonézou | 259 Kč |
200 g | Grilovaný hovězí steak ze svíčkové s pepřovou omáčkou, keňskými fazolkami se slaninou a pečenými bramborami | 499 Kč |
200 g | Grilovaný rybí filet dle denní nabídky s restovaným špenátem, Holandskou omáčkou a šťouchanými bramborami | 389 Kč |
250 g | Tagliatelle s boloňským ragú, olivovým olejem a Parmezánem | 189 Kč |
250 g | Krémové houbové rizoto s plátky ParmezánuVEG | 199 Kč |